L.Carréstraat
Er zijn riolerings- en herinrichtingswerken bezig in de Schransstraat en de Hopvelden in Hallaar. Hierbij aansluitend voert Aquafin werken uit die een verbetering aanbrengen in het rioleringsstelsel van de regio Hallaar, richting zuiveringsstation Itegem. Deze werken moeten voorafgaand aan de doortocht van Itegem en de afwerking van de gemeentelijke rioleringswerken in de Schransstraat uitgevoerd worden.
Het gaat meer bepaald om sifoneringswerken van de waterloop ‘Verkensloop’. Deze werken houden in dat de Verkensloop afgekoppeld wordt van het gemengde rioleringsstelsel dat richting Itegem loopt. Dit zal uitgevoerd worden door middel van een sifon om de riolering van het gemengde stelsel richting Itegem te kunnen kruisen. Door deze werken zal het risico op wateroverlast in Hallaar-centrum al sterk verkleinen.
 
De werken zijn ingrijpend omdat de sifon in het midden van de rijweg aangebracht moet worden op ruim 3 meter diepte. De aannemer zal daarvoor de L. Carréstraat gedurende minimaal 1 maand volledig afsluiten voor doorgaand verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen nog wel door.
 
Itegem-centrum
Als eerste fase in de werken van het nieuwe dorpscentrum van Itegem zal de Karel Govaertsstraat heringericht worden. Momenteel zijn daarvoor de aanpassingswerken aan de nutsleidingen van start gegaan. Hiervoor zullen ook al werken uitgevoerd moeten worden tot in het Sint-Guibertusplein, met een belangrijke verkeershinder nabij de doortocht langs de kerk.
 
Ten gevolge van de werken in de L. Carréstraat moet het verkeer al een omleiding volgen. Daarom is er beslist om deze werken tegelijkertijd uit te voeren, zodat de verkeershinder slechts beperkt groter wordt, maar vooral minder lang zal duren.
 
Verkeershinder
Ter hoogte van het Sint-Guibertusplein is dus slechts heel plaatselijk verkeer mogelijk in enkele richting.
Voor het verkeer vanuit de schoolomgeving van Itegem en vanuit de richting Berlaar/Nijlen, wordt een omleiding naar Heist-op-den-Berg aangeduid langs de Isschotweg en de N10. Verkeer dat van de andere zijde van Itegem naar Heist-centrum wil, volgt een omleiding via Nieuwendijk, Krombeekweg, Hulshoutsesteenweg, Herentalsesteenweg en Broekstraat. Fietsers hebben overal nog doorgang.
 
De Langendijk wordt alleen opengesteld voor prioritaire voertuigen en mogelijk ook sommige bussen van De Lijn en biedt geen doorgang voor ander verkeer. Hierop zal streng gecontroleerd worden opdat de veiligheid van de vele voetgangers en fietsers in de Langendijk zeker niet in het gedrang komt.
 
 
Meer info
  • Technische dienst, tel. 015 22 86 30
  • Verkeerspolitie, tel. 015 750 950